Kategori Peternakan

Kepiye ulat wulu bisa prédhiksi babagan cuaca
Peternakan

Kepiye ulat wulu bisa prédhiksi babagan cuaca

Babagan ulat wulune - uga diarani worm worm utawa shaggy, dipper - ana yakin yen bisa prédhiksi kedatangan frosts musim dingin. Dadi kasunyatan, utawa tandha fiksi, kita bakal ngandhani babagan ulat ulat iki lan cara "maca" warna kasebut. Katrangan kasebut duwe: awak ulat wulu kasebut dumadi saka 13 segmen coklat kanthi warna abang utawa ireng.

Waca Liyane
Peternakan

Nasturtium - tanduran sing unik kanggo kebon

Sithik babagan nasturtium Kembang sing nggumunake - Nasturtium bisa ngalahake imajinasi sampeyan. Pusat lair saka nasturtium yaiku Amerika Tengah lan Amérika Kidul. Sawise kembang iki digawa menyang Rusia saka Holland, lan saiki, Nasturtium nghiasi kembang, kebon, lan plot pribadi. Kembang Nasturtium: Kembang sing apik ing tungkak, sing diwenehake Nasturtium kanthi jeneng nomer loro - Capuchin (hood) - tipis gondho sing enak lan menehi mripate palet sing sugih saka warna sing jenuh lan jenuh.
Waca Liyane
Peternakan

Pakan terwelu sing nggawe-dhewe

Miwiti peternak terwelu sadurunge mbebayani pets sing luwih dhisik kudu ngurus kabeh kandhang lan feeders. Apa pakan terwelu sing cocog karo syarat sing paling gampang nalika kewan nyerep panganan lan paling tithik babagan biaya dhewe? Jinis utama feed feed feed troughs ing awake dhewe yaiku adaptasi khusus sing mbantu nyuda wektu lan ngirit kekuwatan sing perlu kanggo implementasine saka bener lan imbuhan saka panganan kewan.
Waca Liyane
Peternakan

Tanduran, ngrawat, nyusoni pitik lan panganan

Ngomong babagan broiler, tegese pitik daging, ditondoi kanthi jumlah pertumbuhan sing gedhe, ukuran gedhe lan apik banget, sing digoreng kanggo daging. Cara ngatur organisasi, ngrawat lan nyusoni pitik broiler nggambarake peternak unggas. Lan iki pancen ora kaget. Mung ing 7-8 minggu, manuk kasebut tuwuh nganti 1,5-2.5 kg, sing, kanthi pendekatan sing tepat kanggo musim anget, sanajan ing sawah cilik, ngidini sampeyan tuwuh 1-2 akeh pitik.
Waca Liyane
Peternakan

Kewan wedhus kanggo njaga omah

Domba domestik minangka salah sawijining kewan sing paling cepet ngembang, nakal lan produktif ing farmstead. Mula ora kaget manawa anake wedhus kawin pertama kanggo peternakan ing omah katon akeh ewu taun kepungkur. Proses pilihan ora mandheg dina iki. Yen kewan universal sing duwe nilai paling gedhe, menehi wol lan daging sing duwe, menehi susu, susu lan lemak sing larang, saiki luwih asring luwih disenengi kanggo menehi varietas kanthi fokus.
Waca Liyane
Peternakan

Kita milih peminum babi lan feeders

Pemain babi sing dipilih kanthi tepat ora mung njamin rasa kenyang kewan. Desain lan ukuran peralatan kasebut nemtokake cara feed sing resik lan berkualitas, uga nggunakake ekonomine. Ora luwih penting yaiku para peminum sing dipasang ing peternakan. Apa syarat kanggo mangan lan ngombe bokor babi?
Waca Liyane
Peternakan

Sinau kanggo nambani coccidiosis ing pitik dhewe

Manuk nom-noman kapapar akeh bebaya. Salah sawijining penyakit sing paling serius yaiku coccidiosis ing pitik, perawatan ing omah sing mbutuhake ketekunan, sabar lan perhatian saka peternak unggas. Apa sing diwujudake saka penyakit iki, apa gejala lan metode perawatan kasebut? Panyebab lan tandha-tandha saka coccidiosis ing pitik. Agen penyebab penyakit iki ana sewelas jinis mikroorganisme sederhana, seng nembus menyang awak nyebabake padha, umume kedadeyan sing abot.
Waca Liyane
Peternakan

10 sumber protein sing migunani kanggo nyusoni pitik sajrone leleh

Sak pitik molting pisanan ngeculaké wulu sak coop pitik ing jumlah kuwi sing bisa wiwit yen ana wis Predator a. Sawetara manuk langsung ilang, nanging liyane nuduhake tandha molting sing lagi wae ora katon. Biasane, owah-owahan plumase pisanan dumadi ing pitik ing musim gugur nalika umur kira-kira 18 wulan lan ngasilake luwih cepet tinimbang molting sakteruse.
Waca Liyane
Peternakan

Nimbulaké endhog sing ora biasa ing pitik

Endhog-cangkang alus, endhog cilik tanpa kuning telur, endhog nganggo cangkang cacat utawa dicedhot. Aku asring takon (lan ngirim kabeh jinis foto sing nggegirisi menyang alamat email) babagan sebab-sebab muncul endhog sing ora biasa ing pitik - kanthi banter, tubercles, karo bintik-bintik cilik, ing spek, ing cangkang alus.
Waca Liyane
Peternakan

Apa sing butuh pitik kajaba panganan?

Kahanan utama kanggo kesehatan unggas nduweni panganan sing berkualitas tinggi lan seimbang, sing suplemen alami kudu ana kanggo fungsi sistem imun sing efektif lan nambah kesehatan sakabehe manuk. Nanging, sawetara unsur penting kanggo manuk enom - iki tambahan gravel lan suplemen kalsium.
Waca Liyane
Peternakan

Physalis - Semono uga Sindhunata sing enak saka "lantern Cina"

Akeh taman-taman kita sing kenal karo perennial sing ayu sing diarani physalis, sing dekorasi banget lan ora bisa dienggo. Nanging ana rong jinis liyane - sayur-sayuran lan Semono uga Sindhunata, sing ora mung bisa ditonton, nanging uga bisa tuwuh kanthi apik ing amben kita. Physalis - Semono uga Sindhunata sing enak saka "lantern Cina" Kabeh jinis physalis nyawiji lan mbedakake saka tanduran liyane woh-wohan sing didhelikake ing jinis "lantern Cina", kaya digawe saka kertas papyrus.
Waca Liyane
Peternakan

Cara nglindhungi kebon saka kancil sing rame

Ing artikel iki, kita bakal nuduhake pengalaman para petani manca lan menehi pitunjuk marang apa tandhane manawa bisa ndeteksi ngarsane kancil ing kebon sampeyan, lan cara nglindhungi dhewe. Sanajan padha ora cilaka, kewan bisa gawe piala kanggo tanduran sampeyan. Kijang ing kebon Thanks kanggo sikil sing kuwat, kidang bisa mlumpat kanthi alangan, kajaba pager sing paling dhuwur, lan godhong batang, godhong lan tunas saka akeh spesies tanduran, kalebu alfalfa, cemara, gurun lan mawar.
Waca Liyane
Peternakan

Gagasan Path Garden

Kesempatan kanggo mlaku kanthi apik liwat kebon lan rumangsa nyedhaki alam iku dadi kepenak. Coba jalur kebon minangka unsur desain. Ing pungkasan musim gugur, nalika godhong-godhongan godhong tiba, sampeyan bisa ndeleng kabeh sing didhelikake. Wektu iki asring diarani "periode kesederhanaan", sing menehi kesempatan sing apik kanggo ngira struktur lanskap.
Waca Liyane
Peternakan

Inkubator Cinderella bakal ngirit brood manuk ing kahanan apa wae!

Hen listrik ngatasi masalah sing angel - kepiye carane manuk bisa metu yen endhog diklumpukake, nanging ora ana sing bisa nggawa. Incubator Cinderella minangka termostat murah sing dikembangake ing perusahaan Olsa-Service ing Novosibirsk. Piranti kasebut nggatekake kasunyatan ing deso, lan bisa kerja saka jaringan 220 V, kanthi otomatis ngalih menyang baterei 12 V utawa nampa panas saka banyu panas banjir.
Waca Liyane
Peternakan

Tanduran turu hens kanggo kebon

Hens ing ekonomi warga desa modern lan pondokan musim panas minangka jinis unggas sing paling populer. Ing wektu sing padha, mbentuk hens sing pinunjul ing omah unggas lan angonan bebas, anakan sing berorientasi endhog kanthi rela nggawa endhog pitik seger kanggo kulawarga, lan kewan enom bisa panganan kanggo daging. Wiwiti petani unggas mesthi ngadhepi pilihan pitik sing bisa dituju ing peternakan.
Waca Liyane
Peternakan

Persiyapan BIO - alangan alami kanggo penyakit ing saben tahapan tanduran!

Kita nglindhungi tomat, mrico, terong, timun lan kubis. Sajrone periode wutah, lan utamane sajrone fruiting, taman lan kebon kita ora sadurunge ngurus, lan sing paling penting, perlindungan sing efektif lan aman. Ing wektu iki, panggunaan produk biologis Alirin-B, Gamair, Gliokladin lan Trichocin dadi paling relevan, amarga obat-obatan kasebut aman kanggo manungsa lan kewan domestik lan ora nglumpukake woh lan sayuran sing wis diproses.
Waca Liyane
Peternakan

Perawatan Stroberi musim semi: Apa sing bisa nambah panen ing mangsa ngarep?

Stroberi - Semono uga Sindhunata apik banget lan sehat! Ana macem-macem sifat migunani kanggo stroberi: asam folat ngalangi pangembangan penyakit pembuluh darah, kalsium lan ion magnesium nguatake balung lan jaringan, buletin antioksidan nambah memori, vitamin C nyuda kolesterol lan nyegah pangembangan hipertensi, asam buah nyuda bobot, lan minyak penting lan microelement: tembaga , mangan, kromium, asam (malic, citric, salicylic) sacara kolektif bisa nyegerake awak!
Waca Liyane